Media och press

Mediafrågor besvaras via mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

PRESSMEDDELANDE, 7 JULI 2022


Utbildningsnämndens beslut att dra tillbaka Språk och Kultur Norrköping ABs tillstånd att bedriva förskola har nu prövats av Förvaltningsrätten. Den 5 juli kom beskedet att Utbildningsnämndens beslut hävs och att kommunen uppmanas att göra en ägar- och ledarprövning på den ägar- och ledningskrets som gällde vid tidpunkten för prövning, alltså helt i enlighet med vad Språk och Kultur redan tidigare anmält till kommunen.

Det här beskedet innebär att den 15 augusti som sista datum för verksamheten Förskolan Ljuset är rivet och att Förskolan Ljuset fortsatt kommer att finnas kvar.

Vi tackar alla som stöttat under processens gång och välkomnar självklart alla vårdnadshavare och barn som vill börja hos oss.

För mediefrågor hänvisas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bästa hälsningar
Förskolan Ljuset

 

 

PRESSMEDDELANDE 21 APRIL, 2022


Utbildningsnämnden i Norrköpings kommun beslutade den 20 april att återkalla vårt tillstånd

Vi anser att detta beslut är fel och kommer självklart att överklaga. Språk och Kultur Norrköping AB har stått till tjänst i Norrköpings kommun sedan 1998 med Förskolan Ljuset som huvudverksamhet -– en jättefin verksamhet och arbetsplats som förtjänar att finnas kvar. Att fatta ett så drastiskt beslut på vad vi anser är otillräckliga grunder, faktafel och spekulativa resonemang kommer att bestridas för barnens, vårdnadshavares och personals skull som förtjänar att ha kvar sin förskola. Men också för rättvisans skull då detta med all säkerhet är en del av ett politiskt spel som bedrivs inte bara i Norrköping utan över hela Sverige.

För mediefrågor hänvisas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Bästa hälsningar,
Förskolan Ljuset


 

United Kingdom Bookmaker CBETTING claim Coral Bonus from link.