Inskolning

Att lämna sitt barn till främmande människor kan vara både skrämmande och tufft. Därför är det viktigt för oss på Förskolan Ljuset att ha tydliga och välplanerade inskolnings rutiner som ska skapa trygghet hos dig och ditt barn.  För att tryggheten ska utvecklas och bli varaktig är det viktigt att bygga upp en relation och en anknytning till ert barn.

Inskolningen pågår under två veckors tid. Planen och rutinerna inför inskolning får ni under ert första besök på förskolan. Det är viktigt för oss att utgå ifrån barnets behov och därför finns det alltid möjlighet att förlänga inskolningstiden om behovet finns.

Om ni upplever att ert barn trivs och har skapat en trygghet hos oss innan de två veckorna har passerat är det bäst att i samråd med personalen avgöra om inskolningstiden ska kortas ner.