Jorden

Jorden är en småbarnsavdelning med 13 barn.

Innemiljön på Jorden ska locka till utforskande lek och kreativitet. Detta gör vi genom att anpassa materialet efter barnens höjd, så att barnen själva ska kunna nå saker samt känna sig självständiga. I läshörnan brukar vi sitta med barnen och läsa en bok i lugn och ro. Ibland leker barnen att det är ett hus och ibland spelar de teater där. När något barn är ledsen sätter vi oss där för att trösta. De barn som är vakna efter lunch sitter här och vilar lite och läser en bok eller så går de hit och vilar när de känner sig trötta under leken.

I samlingsrummet samlas vi när det är dags för frukt. Innan eller efter frukten sjunger vi eller leker vi dansstopp. Barnen brukar också samlas där för att hoppa på kuddar och ha roligt tillsammans. Ibland ställer vi stolarna i rad så att känns det som man sitter på bio och så visar vi film för barn. Vi har även tillgång till en ateljé.

Vår innegård är nyrenoverad och erbjuder barnen massor av utforskning. På innegården har vi material och redskap som lockar till lärande lek. Det finns gungor, stora sandlådor och en ruschkana.

Vi har även en fantastisk närmiljö som vi använder oss mycket av i vår dagliga verksamhet. Vi besöker b.la Folkparken, Strömparken, Industrilandskapet. Vi tar fina promenader vid Motalaström samt besöker museer och stadsbiblioteket.

Vårt tema är ”Barns relation till Norrköping”. Under våra promenader i närmiljön blev barnen intresserade av vattnet, då blev det vårt projekt. Vi kommer att arbeta med vatten en längre period så barnen kan utforska vatten i all dess former, stadier och årstider, allt efter barnens intresse.