Himlen

Himlen är en mellanbarnsavdelning med plats för 11 barn.

Vår avdelning består av två rum med varierande och stimulerande hörnor. I det ena rummet har vi en hemvrå med tillgång till utklädnings kläder, leksakskök med olika kökstillbehör såsom kokkärl och tallrikar. Det finns även plats för skapande med play-doh, sax, lim, ritpapper och pussel. I samma rum finns även en kub som används till barnens lek och utforskande. Ibland är barnen sugna på att duka fram och bjuda andra på fika och ibland sätter vi på en spännande natur eller teknik film som visas på kubens tyg.

I det andra rummet har vi en stor flano tavla som används under samlingar för undervisningar med sagomaterial. Under den fria leken har barnen möjlighet att ta fram sago materialet själva och leka. Stjärnorna och planeterna är taket ovanför vår läshörna som finns i rummet och bredvid den har vi också en hörna för bygg- och konstruktionslek.

Avdelningen har även tillgång till en ateljé.

Vår utemiljö består av en gård som är uppdelad till två mindre gårdar med ett staket med grind emellan. I uteförrådet finns det tillgång till olika material för den fria leken, såsom cyklar, spadar, hinkar, styltor, bollar och rock ringar. På gården finns även gungor, klätterställning med rutschkana. Förskolan har även en närmiljö med olika lekplatser och en skog.

Vi arbetar mycket med att stärka språket. Det gör vi genom olika språklekar som vi har fått från en logoped, hittat själva på förskoleforum eller lånat på biblioteket. Vi besöker kontinuerligt Norrköping stadsbibliotek för att låna böcker som sedan är tillgängliga för barnen. Vi läser mycket sagor och använder även rim och ramsor samt sjunger mycket sånger.

Vårt tema är "Barns relation till Norrköping", och under texten har vi avdelningens process vägg för årets projektarbete.